Moutainbikeroute Paars Groesbeek

Mountainbikeroutes in Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal, Malden,Mook, Plasmolen, Milsbeek en omgeving.

De routes van het MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen liggen tussen Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal en Mook en Middelaar en staan onder beheer van de gelijknamige stichting. In dit heuvelachtige gebied vind je naast een relatief eenvoudige route ook technisch en fysiek interessante en uitdagende routes in een mix van singletrack en wat bredere paden. Gelukkig zijn er voldoende restaurants nabij de route om de uitdagingen beter te kunnen doorstaan.

 

Groesbeek

Aard van de route

De 15 kilometer lange route Groesbeek voert je door de bossen van de Wolfsberg en de Hooghe Hoenderberg. Er zijn drie startpunten. Hier kun je de paarse aanrijdroute volgen naar de start van de route, die maximaal op een paar honderd meter ligt. De route heeft een paarse markering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld.
Op deze route is het technisch uitdagende Traumapad te vinden. Dit pad heeft zijn naam te danken aan zowel de fysieke als geestelijke trauma’s die de berijder op dit pad kan opdoen. Het pad is een 1,5 kilometer lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers. De route biedt verder veel afwisseling tussen bredere paden en flowy singletrack. Aan kuipbochten, maar ook aan kort draaiwerk en afhangende bochten is geen gebrek. De route bevat ook veel hoogtemeters in de wat langere klimmetjes en afdalingen. Op enkele plaatsen wordt een technisch rood (moeilijk) parallel pad aangelegd. De rode paden vragen meer technische beheersing van de mountainbike. Een technisch, uitdagende route dus.
De route is te combineren met de mountainbikeroute Nijmegen (15 kilometer) en de routes in Mook (15 kilometer) en Malden (10 kilometer).

Info
Lengte van de route

De route heeft een lengte van 15 kilometer en 403 hoogtemeters.

Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken ( paarse driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

– Hotel Erica Molenbosweg 17 Berg en Dal

– Zweef Inn – Boscafé, Groesbeekseweg 55A, 6581 BJ in Malden

GPS track

Download alle GPX bestanden (zip)Download route GPXEr is een GPS-track bestand beschikbaar.

 

Tips

Tips

Niet geschikt voor onervaren mountainbikers, dus mensen die nog nooit gemountainbiked hebben ! Voor de beginners is route Malden een beter alternatief !

Drukke tijden:

Zaterdag en z0ndagochtend tussen 9 en 13. Porbeer deze tijden te vermijden, zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt met mountainbiken ! in de middag is het vaak wat rustiger

Op deze route is het technisch uitdagende Traumapad te vinden. Dit pad heeft zijn naam te danken aan zowel de fysieke als geestelijke trauma’s die de berijder op dit pad kan opdoen. Het pad is een 1,5 kilometer lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers.
Niet bekend met dit pad? Schat je vaardigheden goed in. Je kunt ernaast het onverharde pad ook rijden met gepaste snelheid.

Wil je toch voor de eerste keer het traumapad af, doe dit dan rustig en gecontroleerd, zie het als een verkenning.

 

 

Huurprijzen mountainbikes

Volledig geveerde mountainbikes

Dag

€ 21,-

10.00 uur - 17.00 uur
Dag

€ 29 Top Mountainbike

10.00 uur - 17.00 uur
Weekend

€ 38,50

zat10.00 uur - zon 17.00 uur
Midweek

€ 85

wo 10.00 uur - zondag 17.00 uur
Week

€ 110,-

ma 08.00 uur - zon 17.00 uur

Mountainbike huren: Rijk van Nijmegen

Uitjes en groepen

Verblijf je op een camping, in een hotel of bungalowpark in Nijmegen of omgeving? Wij verzorgen graag de fietsen!

  • Fietsen huren is ook mogelijk voor grotere groepen.
  • In overleg kunnen de fietsen zelfs naar jouw locatie vervoerd worden.
  • De fietsen kunnen gehuurd worden met of zonder begeleiding.

Voor bedrijfsuitjes, een familiedag, teambuilding, maar ook voor kinderfeestjes kun je bij ons terecht!

Onze mountainbikes

  • 25 mountainbikes van het merk TREK
  • o.a Marlin 7, X Caliber 7 en 8 serie , Roscoe 7, X Caliber 9
  • 6 verschillende maten
  • Uitgerust met platte of klik (SPD) pedalen
  • 25 helmen in 4 verschillende maten*
  • Wielmaten 24, 26, 27,5 en 29 inch**

Alle mountainbikes zijn uitgerust met platformpedalen, maar op verzoek kunnen er ook klikpedalen op gemonteerd worden. Bovendien worden de mountainbikes in onze eigen fietsenwinkel onderhouden, waardoor de kans op pech beperkt is.

* De huur is inclusief helm.
**Afhankelijk van de lichaamslengte en de wens van de huurder.

1 locatie

Wij hebben 1 locaties waar je fietsen kunt huren. Deze locatie bevindt zich dichtbij de rode paarse en groene mountainbikeroutes van het Rijk van Nijmegen.

Locatie:

  • Fletcher Hotel Erica Berg en Dal

Routes rondom Nijmegen

Wij verzorgen mooie ritten in de bossen rondom Nijmegen voor op de mountainbike of racefiets. Ontdek de prachtige omgeving van Groesbeek, Malden, Mook, Berg en Dal, maar ook het Reichswald in Duitsland.

Het Rijk van Nijmegen is een prachtige streek in Zuidoost-Gelderland, waar ’t allermooiste natuurschoon van Nederland te zien is. De route kent, voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil en is afwisselend en technisch. Het heuvelachtig gebied is uitermate geschikt voor mountainbiken, singletracks, steile helling zandafdalingen, drops en nog veel meer! Alles wat mountainbiken zo leuk maakt, is in deze bossen te vinden.

Huur een mountainbike

Inschrijfformulier

Schrijf je direct in en huur gemakkelijk een mountainbike. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

nolimitsbiking@gmail.com
06 – 409 447 15

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.