Mountainbikeverhuur, -clinics en groepsactiviteiten

 

Rood (noord) -> moeilijkheidsgraad: gemiddeld (blauwMinder geschikt voor beginners.
TREK Nijmegen route 15 km 359 hm ->
powered by TREK Store Nijmegen, Hatertseweg 486

De TREK mountainbikeroute Nijmegen voert je door de bossen van Westermeerwijk en De But. Er zijn drie startpunten. Je volgt de rode aanrijdroute naar de route op maximaal een paar honderd meter. De route heeft een rode pijlmarkering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. De route bevat veel variatie. Na de klim langs het Afrika museum vind je op De But veel afwisseling in bredere paden naast flink wat flowy, bochtige singletracks, kuipbochten, rollers en ook redelijk wat hoogtemeters. De verrassende “Dubbele Looie Piep” afdaling heeft twee switchbacks gevolgd door diverse kuipbochten. Belangrijk hier is je snelheid goed af te stemmen op je technische vaardigheid. Halverwege de route kun je deze route combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (18 kilometer) die weer is te combineren met de routes in Mook (15 kilometer) en Malden (10 kilometer). Na dit verbindingspunt wachten nog wat pittige, route technische lekkernijen in het noordelijk deel van de route door bos Westermeerwijk. Niet alleen de lengte van 6 kilometer volledig singletrack is behoorlijk uitdagend. Ook de afwisseling in korte, snelle en soms ook dalende kuipbochten gaat razendsnel. De vele korte en iets langere venijnige, steile klimmetjes en afdalingen vragen erg veel van je techniek en fysiek vermogen.
Westermeerwijk is een erg druk gebied met veel wandelaars en loslopende honden.
Houd aub rekening met de andere recreanten bij de aangegeven kruisingen, verminder je snelheid en groet: ‘Be nice, say HI’.
Westermeerwijk is minder geschikt voor beginners en te omzeilen door bij het ‘splitsing’ bord aan de Meerwijkselaan rechtdoor het groene onderbord te volgen. Via het fietspad rijd je tot aan het Afrika museum en pakt daar de route weer op.
Deze route is te combineren met de Route Groesbeek.

GPX route Trek Nijmegen

Paars -> moeilijkheidsgraad: gemiddeld (blauw)
Groesbeek route 18 km 463 hm

De route Groesbeek voert je door de bossen van de Wolfsberg, de Hooghe Hoenderberg en Dekkerswald. Er zijn drie startpunten. Hier kun je de paarse aanrijdroute volgen naar de start van de route, die maximaal op een paar honderd meter ligt. De route heeft een paarse markering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. Op deze route is het technisch uitdagende Traumapad te vinden. Dit pad heeft zijn naam te danken aan zowel de fysieke als geestelijke trauma’s die de berijder op dit pad kan opdoen. Het pad is een 1,5 kilometer lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers. Beginners wordt geadviseerd het brede parallel pad te volgen en bijna onderaan de route weer naar links op te pakken. De route biedt verder veel afwisseling tussen bredere paden en flowy singletrack. Aan kuipbochten, maar ook aan kort draaiwerk en afhangende bochten is geen gebrek. De route bevat ook veel hoogtemeters in de wat langere klimmetjes en afdalingen. Een technisch, uitdagende route dus. Op enkele plaatsen wordt een technisch rood (moeilijk) parallel pad aangelegd. De rode paden vragen meer technische beheersing van de mountainbike en worden daarom sterk afgeraden voor beginners.
Deze route is in willekeurige volorde te combineren met de routes Nijmegen, Mook en Malden

GPX route Groesbeek, paars

Blauw -> moeilijkheidsgraad: gemiddeld (blauw).
route, ruim 17 km en 299 hm
powered bij GIANT

De GIANT mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen. De route heeft een blauwe markering, de technische moeilijkheidsclassificatie gemiddeld ( blauw) en is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek. De route bevat diverse mooi flowing singletracks en glooiingen met diverse klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een afkorting, maar dan mis je een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal. Respecteer de vele wandelaars die net als jij willen genieten van al dat fraais. In dit heuvelachtig bosgebied kom je langs het momenteel in renovatie zijnde Jachtslot Mook met inmiddels prachtig gerenoveerde antieke kassen en tuinen.
Vanaf het startpunt volg je de blauw bepijlde aanrijroute. Vanaf De Diepen is er een voornamelijk onverharde aanrijroute van ongeveer 3 kilometer over de St Jansberg. Blijf daar aub op de route want ernaast is het verboden terrein voor mountainbikers. Vanaf Hotel de Wolfsberg en Restaurant ’t Zwaantje bereik je binnen enkele honderden meters de route.
De route is te combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (18 kilometer – bordjes blauw/paarse verbindingsroute), die weer aansluit op de routes van Malden (groen 10 kilometer) en Nijmegen (rood 15 kilometer).

GPX route Mook

Groen -> -> moeilijkheidsgraad: makkelijk (groen)
Malden route 10km 43 hm

De mountainbikeroute Malden voert je door de bossen van Heumensoord. Vanaf het startpunt volg je de groen of zwart (Lierdal) bepijlde aanrijdroute, die maximaal op een paar honderd meter ligt.
De route heeft een groene markering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie groen: makkelijk.
De route is zeer geschikt voor beginners al zitten er ook wel enkele wortelstukken in waar je goed moet opletten. Goed om je technische skills te oefenen.
Er is een gering hoogteverschil in de route, maar er zijn wel enkele steile stukken.
Na een glooiende tocht, in de omgeving van het spoor vind je bij het zweefvliegveld verbindingsbordjes naar de route Groesbeek (18 kilometer – groen/paars). Vanuit die route kun je verder combineren met de Nijmegen route (15 kilometer – rood/paars verbinding) en de Mook route (15 kilometer – paars/rode verbinding).

GPX route Malden, groen

De MTB Rijk van Nijmegen combi

Op veler verzoek is er een combi gpx bestand gemaakt met alle vier de routes aaneen. Dit is ongeveer 58 km met ongeveer 830 hoogtemeters. Voorlopig is deze versie aangepast aan de houtkap die in ons gebied in het Kraaiendal gaande is tot eind van dit jaar/beging 2021. Daarna zal deze gpxtrack worden aangepast met de gehele paarse route.
Als startplaats hebben we het zweefvliegveld Malden gekozen. Je begint warm te rijden met Groen, dan het eerste stuk Paars, dan de hele Rode route en na de oversteek Nijmeegse baan het 2e stuk van de Paarse route; dan via de verbinding naar de Blauwe. Tot slot nadat je de Blauwe helemaal rond bent weer terug doorsteken naar voor het laatste stuk van de Paar totdat je weer bij het zweefvliegveld bent.

GPX MTB Rijk van Nijmegen combi

Uitleg bordjes en trailbuilding

Enkele voor sommigen onbekende bordjes op de route die je het makkelijker maken. let vooral ook op de diverse waarschuwingsbordjes. Die staan er niet ‘voor de kat zijn viool’ maar voor jouw en andermans veiligheid.

Al bijna 10 jaar organiseert No Limits Biking mountainbike- en race clinics met passie! Wij weten wat de ervaren en onervaren mountainbikers en wielrenners kunnen en willen. Hier spelen wij op in en voegen onze eigen ervaringen en expertise toe aan de clinics. Deze clinics worden altijd geleid door gespecialiseerde en gediplomeerde, maar tegelijkertijd gepassioneerde instructeurs.

30
apr.
MTB Clinic Berg en Dal 30 april
  • 9:00 am - 11:30 pm
  • Fons Sommerdijk Eigenaar No Limits Biking
9
apr.
MTB Clinic Berg en Dal 9 april
  • 9:00 am - 11:30 pm
  • Fons Sommerdijk Eigenaar No Limits Biking
5
jul.
MTB Clinic Groesbeek (niveau 1/2) 5 Juli
  • 11:00 am - 2:00 pm
  • Restaurant T Zwaantje Groesbeekseweg 105 6596 Mook

Mountainbikeverhuur

Een mountainbike huren voor een stevige fietstocht of een actief parcours?
Huur dan een mountainbike bij No Limits Biking! Ga op pad en verken de prachtige routes in de bossen van Nijmegen en omgeving.

Professionele clinics voor diverse groepen

Een goede rijtechniek is de basis voor volledige controle over de fiets. Hiermee begint het mountainbikeplezier pas echt!

Onze instructeurs hebben alle benodigde kennis, ervaring en tools bij zich om bijna alle pechgevallen onderweg op te lossen. Bij grotere groepen worden er meerdere ervaren instructeurs ingezet. Bij elke clinic gaat een instructeur mee, want deze is in het bezit van een EHBO- of een Medic First Aid-diploma met reanimatie.

https://www.traditionrolex.com/45

De clinics staan onder leiding van een gediplomeerd NTFU-instructeur. Deze kunnen op diverse niveaus worden gevolgd.

MTB Clinics

Leer de techniek en bouw conditie op.

Race Clinics

Race clinics door gediplomeerde instructeurs.

Jeugd Clinics

Jongeren maken kennis met de mountainbikesport.

Privé Clinics

Persoonlijke aandacht voor jouw rijtechniek.

Contact opnemen? Easy!

Interesse of vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Informeer naar de mogelijkheden, zodat het programma op jouw wensen wordt afgestemd.

Vul het onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

06 – 409 447 15

nolimitsbiking@gmail.com